Műanyag pohárra rajzolás - móka, kreativitás
2017. július 08. írta: zoémi

Műanyag pohárra rajzolás - móka, kreativitás

Ráadás videó: Andris mesél

Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van...a lakásban ragadunk. Ilyen napokon elő lehet venni néhány rejtvényt a piros cipellők blogról :o), de van azért más ötletünk is.

A rajzolást a legtöbb gyerek szereti, bár azért időnként nem árt egy kis változatosság. Ha nem a megszokott felületre (papírra, falra :o)) rajzolhatnak, máris úgy tűnik, mintha valami teljesen új dolgot próbálhatnának ki. Ilyen felület lehet mondjuk egy átlagos átlátszó műanyagpohár (a legjobb, ha sima a teljes felülete - a mienk most nem ilyen volt). A mókához több pohárra lesz szükségünk és alkoholos filctollra. 

20170708_165003.jpg

Természetesen hagyhatjuk, hogy azt rajzoljanak amit akarnak, de ha ezt már unják, javasolhatjuk hogy rajzoljanak egy egyszerű emberalakot. Utána egy másik poharat ráhelyezve az elsőre, személyiséget (és nem is csak egyet) adhatunk emberünknek. Lehet belőle bármi, ami csak eszünkbe jut. Közben kiderül, hogy a gyerekeknek milyen jó meglátásai vannak (például itt a rockernek gitár, a strébernek matek példa van a pólóján  - csak azért írom le, mert éppenséggel nem látszik...). A felső poharat forgatva újabb és újabb rejtett jellemvonások bukkannak elő...

 

20170708_173507-a.jpg 20170708_173537a.jpg 20170708_173607a.jpg

 

A módszerrel egész jó kis történeteket is el lehet játszani, ennek bizonyságául csatolok egy videót. Szerintem érdemes megnézni, van benne olyan rész, ahol - eddigi tapasztalataim szerint - 100 emberből 99 elmosolyodik. De ehhez el kell jutni addig a részig ÉS az is lehet, hogy te az az egy vagy, akire nem hat... egy próbát azért talán megér.

Mint a videó leírásából kiderül, azok akik nem tudnak rajzolni, a pohár belsejébe ragasztott papírról át tudják rajzolni a papíron lévő rajzot a pohárra .

Persze ez a "játék" játszható a szabadban is, strandon, kertben, hiszen igazán nem kell hozzá sok hozzávaló.

A poharakról (és a kezekről) a filcet egy kis alkoholos vattával le tudjuk mosni. Mivel a pohár külsejére rajzolunk, utána még nyugodtan lehet belőle inni is.

Jó szórakozást!

Nem sokára jövünk egy újabb klassz szókeresővel és még több ötlettel. 

 

 

    

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroscipellok.blog.hu/api/trackback/id/tr5112649523
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása