Könyvajánló: Izgalmas mesék
2017. június 17. írta: zoémi

Könyvajánló: Izgalmas mesék

Felejthetetlen könyvélmény - pont, ahogy ígérik

Felejthetetlen könyvélmény - pont, ahogy ígérik

IZGALMAS MESÉK sárkányok, boszorkányok és kegyetlen kalózok. Elég bátor vagy mindehhez? Éld át velünk a felejthetetlen, élményekben gazdag, gyönyörű rajzokkal díszített meséket.

Az első mese: A kísértethajó 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kísértethajó. Rég volt kalózok szellemei laktak rajta, akik csak úgy szabadíthatták meg hajójukat az ezeréves rabságból, ha megtalálják a vén kalózkapitány kincsét. Egy nap Willy, a hajósinas rálelt egy réges-régi papírtekercsre. Talán bizony épp ez lesz a rég elveszett kincshez vezető térkép?

20170617_100926.jpg

Amikor egyszer a hajó kikötött egy lakatlan szigeten, a térkép segítségével Willy könnyen megtalálta a barlang titkos bejáratát, ahol be tudtak menni a kincshez. Nagyon elcsodálkoztak, és nagyon megörültek, amikor meglátták a nagy rakás pénzt és drágakövet. A szellemek hirtelen eltűntek, így a legénység végre-valahára megszabadult, és mindannyian vidáman ünnepelték meg a kis hőst Willyt.

20170617_101039.jpg

Azaz az első mesében hihetetlen izgalmak árán Willy egy véletlenül talált térkép segítségével könnyedén megtalálja a kincset. A második mesében már új főszereplő érkezik, aki nem akárki ám, hanem Te magad, ne hagyd abba az olvasást!

Második mese: A szellemkastély

Egy elvarázsolt kastélyban fogva tartottak egy hercegkisasszonyt, aki nap nap után egyre türelmetlenebbül várta az ezüstös páncélba öltözött lovag érkezését. Hát, úgy látom lovagom, ez a feladat csak Terád vár. Bejártad a kastélyt széltében-hosszában, de eddig nagy szerencsédre elkerülted a félelmetes szörnyeket.

20170617_101053.jpg

De íme, máris itt a dühös sárkány, aki fogva tartja szíved hölgyét. De ne csüggedj lovag, hamarosan karjaidban tarthatod majd őt, a gyönyörű szép nőt. Vágd el gyorsan a rabláncokat és fuss el a szép hercegkisasszonnyal. Így végződik ez a félelmetes mese, melynek végén mindenki szerencsésen kiszabadul.

20170617_101112.jpg

Ez a mese is nagyon sok izgalmat tartogatott: az első részben a lovag nem találkozott senkivel a kastélyban, a másodikban amint megjelent a sárkány, már meg is tudtuk, hogy nincs miért csüggedni. Én legalább egy század másodpercig izgultam. 

Harmadik mese: Az elvarázsolt ház

Halloween éjszakáján zajlik mindig a szokásos kincsvadászat. A legvénebb boszorkány indítja el a versenyt, melynek célja minden évben az, hogy megtalálják Morgana legendás varázsgyűrűjét.

20170617_101153.jpg

Ember legyen a talpán, aki meg tudja találni a varázslatos gyűrűt ebben a nagy zenebonás, zsibongó társaságban! Keresd, csak keresd! Végül Bibircsók boszorkány mellé szegődik a szerencse. Ő nyer, ő találja meg a varázsékszert.

20170617_101221.jpg

Én nagyon izgultam, hogy melyik boszorkány nyer és igenis nagyon örültem, hogy Bibircsók nyert, mert tényleg ő volt a legszimpatikusabb. De ne aggódjon, akinél az izgalom még nem hágott a tetőfokára, mert van még egy mese!

Negyedik mese: A bátor kis sárkány

Márkusznak, a kis sárkánynak ma próbák sorát kell kiállnia, hogy a nagy és erős felnőtt sárkányok közé tartozhasson mostantól ő is. Az első próba abból áll, hogy Márkusznak meg kell szereznie a tűz hatalmát. Ehhez elsőként le kell ereszkednie a veszélyes halak közé, le a mélybe, egészen a tenger fenekéig. Onnan kell felhoznia a vörös kagylót, azaz a kulcsot, amivel majd ki tudja nyitni a tűz barlangját.

20170617_101317.jpg

A barlangba lépve kis sárkányunknak még át kell kelnie egy hatalmas lávafolyón, hogy megszerezze a nagy vörös sárkány torkából a tüzet. De kis főhősünk kalandjai ezzel még közel sem értek véget.

20170617_101340_1.jpg

Ahhoz, hogy bebizonyítsa nem csak megszerezni tudta, hanem a tűz használata sem nehéz számára, a kis sárkánynak meg kellett gyújtania a fáklyákat, amiket az idősebb sárkányok állítottak egy nagy körbe az erdő mélyén. Márkuszra az a feladat vár, hogy úgy kell tüzet csinálnia, hogy ne gyulladjanak meg körülötte a fák. Amikor pedig sikerült végrehajtania feladatát, végre ő is a felnőtt sárkányok közé tartozhatott, mivel már ő is tudott egyedül tüzet gyújtani

20170617_101407.jpg

Ennél a mesénél én semmibe nem tudok belekötni, ez (is) úgy jó, ahogy van.

A könyv még kapható, hogy nehogy ne találd meg, mutatom a borítóját is:

20170617_101451.jpg

és hogy mindennemű jogot ki birtokol:

20170617_101432.jpg

Remélem minél többen hozzájuttok az eredeti mesekönyvhöz, a virtuális könyv nem adja vissza azt az élményt, amikor megveszed, hazaviszed és a körmödet rágva belefeledkezel a történetekbe sárkányokról, boszorkányokról és kegyetlen kalózokról.

JÓ OLVASÁST KÍVÁNOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroscipellok.blog.hu/api/trackback/id/tr3312601661
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása